top of page
  • Foto van schrijverBen Boury

Boury Academy

From New York to Roeselare!


Een blik in de open keuken bij Boury verraadt al snel dat elk gerecht heel wat handen passeert; Vraag je om even de keuken binnen te stappen, dan stel je ongetwijfeld vast dat deze handen een zeer divers team uitmaken. Jamaica, US, Taiwan, India, Roemenië, Slovenië… heel wat landen tekenen present. Net niet krijg je het gevoel het atletendorp tijdens de Olympische spelen binnen te wandelen.


“Hoe vinden jullie deze mensen?” , wordt wel eens gevraagd. Wel, dat doen we eigenlijk niet, veelal vinden ze ons. Via de Boury Academy.


Huh?


De ’Boury Academy’ is een uniek stageprogramma om talentvolle jongeren te laten proeven van wat Boury achter de schermen te bieden heeft. De traineeships worden georganiseerd voor zowel jongeren die nog moeten afstuderen, als voor koks die een time-out nemen op hun job en extra ervaring komen op doen bij ons.Tommy, Matic, Jack, Dick, Ashley en Amit . Januari - Maart 2022


Boury Academy werd opgericht in 2018 en sindsdien mochten we reeds jongeren uit meer dan 30 landen ontvangen. Ongetwijfeld het sterkste punt van het traject is dat de jongeren van dag 1 opgenomen worden in het team. Ze komen mee aan de pas te staan, helpen dresseren met Tim en krijgen intensieve begeleiding van een chef de partie.

De studenten wonen in één van de 2 staff houses, waar ook anderen van het team verblijven. Vergelijk het gerust met een studentenkot: elk zijn eigen kamer, samen koken in het weekend en vooral veel ‘leute’. De meesten zijn ver van huis en pas voor de eerste keer in België of Europa. Elke week krijgen de trainees 3 dagen vrijaf en dan wordt wel wat afgereisd. Parijs en Amsterdam zijn de favorieten, maar ook trips naar Spanje en London zijn populair.

We krijgen aanvragen van over de ganse wereld en nemen de tijd om met elk van deze mensen even te praten, veelal via een online meeting. Op basis hiervan wordt beslist of de kandidaat in aanmerking komt voor de stage. Dat is nogal arbitrair, een mooi CV en een vlotte babbel zeggen niet alles, waardoor ongetwijfeld talentvolle jongeren hun kans missen. Heel jammer, natuurlijk. Daarom starten we met een proefproject waarbij een voormalige Indische medewerker ter plaatse kandidaten uit die regio gaat evalueren.

Het keukenteam is ondertussen een melting pot van talen, kleuren, culturen… Een ongelofelijke verrijking voor ons eigen team, want een kruisbestuiving ligt voor de hand. Elke student brengt wel iets bij: nu eens onbekende producten, dan weer net iets andere bereidingen. Maar even goed nieuwe ‘best practices’ die ons doen stilstaan bij onze eigen gewoontes en mechanismen.


De stage is geen makkelijke periode voor de student. De workload is best wel zwaar en het ritme doet steeds even schrikken. Daarnaast ligt de lat even hoog voor hen als voor de rest van het team.

Wel geeft het format de kans aan de student om te groeien als kok en slaat het de brug tussen de schoolse omgeving en de hectiek in een gastronomische keuken. De ‘letter of recommendation’ die volgt na een succesvolle stage helpt hen bovendien om een bewuste volgende stap te kunnen zetten in hun nog prille carrière.


Elke chef, van gelijk welk sterrenrestaurant, kreeg ooit een unieke kans die zij of hij met beide handen greep. Dit maakt dat ze vandaag staan waar ze staan en doen wat ze doen.

Met de Boury Academy hopen we ook zo’n kans te kunnen bieden.


www.bouryacademy.com1.377 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

0.0%

Club Boury

Team up!

Comentarios


bottom of page