top of page
  • Foto van schrijverBen Boury

Club Boury

Bijgewerkt op: 15 okt. 2021

Over enkele weken vieren we ons 11-jarig bestaan. Een absolute mijlpaal. In de afgelopen jaren zaten we nooit stil en maakten we heel wat evoluties door. We bouwden een stevige basis uit, met de enthousiaste opkomst van de gasten en de doorgedreven inspanningen van het team als belangrijkste pijlers. Deze fundering zorgt er nu voor dat we opnieuw een trap hoger kunnen bouwen. Daarom gaan we vanaf december 4 dagen per week gasten ontvangen in plaats van 5. Zo zal het restaurant geopend zijn van woensdag tot en met zaterdag, en dit zowel voor de lunch als het diner. Elke maand openen we éénmaal de deuren op zondagmiddag.Waarom is dit potentieel een trap hoger? Vergelijk het gerust met een voetbalclub in eerste klasse, waar de spelers 1 keer per week een match afwerken en de rest van de week rusten en trainen.

Ook wij hebben topspelers in onze rangen, met veel talent, energie en motivatie. Alleen speelt ons team 2 wedstrijden per dag en verwachten de toeschouwers elke keer een uitzonderlijke prestatie. Dat is niet vanzelfsprekend, zeker niet op langere termijn. Daarom werd beslist om verder in te zetten op een mooie work/life balance. Nu onze ploeg al een zekere anciënniteit heeft bereikt, wordt dit alsmaar belangrijker willen we iedereen aan boord houden.

De extra sluitingsdag maakt dat we ook tijd kunnen vrijmaken om bij te trainen: het uitwerken en testen van nieuwe gerechten, workshops, bedrijfsbezoeken… Dit alles zal ongetwijfeld de prestaties op het veld verder stimuleren.


Boury is en blijft in de eerste plaats een plek om gastronomisch te genieten. Het hoeft echter niet te verwonderen dat achter de schermen een bedrijf schuilt met tal van financiële verplichtingen en doelstellingen. Daarom werd deze beslissing ook vele malen gewikt en gewogen. Zeker na de corona-periode is deze strategische keuze niet evident. Maar hoewel de economische return niet onmiddellijk zichtbaar zal zijn, toch voel je aan alles dat dit een juiste beslissing is. We maken een noodzakelijke evolutie door waarvan we overtuigd zijn dat iedereen hiervan de vruchten zal plukken: onze gasten, ons team en ongetwijfeld wijzelf ook.


Ben BouryFoto's: Studio JPO

2.890 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Boury Academy

0.0%

Team up!

bottom of page